0

Buikklachten rechtsonder

Als de zwangerschap ten einde loopt, kan de pijn het begin van de weeën inluiden. Slechts zelden is er sprake van loslatende placenta. Obstipatie zie bij 'algemene buikpijn'. Buikpijn bovenbuik de volgende aandoeningen veroorzaken vaak pijn in de bovenbuik: Oorzaak buikpijn bovenbuiksymptomen Angina pectoris Angina pectoris is de latijnse benaming voor ' pijn op de borst ' en groente het wordt veroorzaakt door vernauwing van een of meer kransslagaderen. Bovenbuikpijn die bij inspanning verergert, wijst op angina pectoris. Blindedarmontsteking (appendicitis) zie bij 'algemene buikpijn'. Galwegontsteking (cholangitis) meestal wordt een galwegontsteking veroorzaakt door een bacterie, maar ook een virus kan de boosdoener zijn. Je kunt daarbij last krijgen van hoge koorts, pijn in je buik, geelzucht en koude rillingen. Galblaasontsteking (cholecystitis) vaak wordt een acute galblaasontsteking veroorzaakt door galstenen in de galblaas. Klachten die kunnen optreden zijn onder meer: pijn in de rechterschouder; misselijkheid en braken; een onbehaaglijk gevoel in de bovenbuik; koorts en rillingen; een branderige pijn in de maagstreek en achter het borstbeen; geelzucht; ontkleuring van ontlasting.

Buikpijn: links, rechts, buikpijn rond navel, onder

Endometriose bij endometriose verspreidt het slijmvies van de binnenkant van baarmoederholte, naar andere gebieden, meestal bekken of buikholte wat aanleidng kan geven tot chronische pijn in behandeling het bekken bij vrouwen. Obstructie van de darm zie bij 'algemene buikpijn'. Mittelschmerz dit is de benaming voor het gevoel van pijn ter hoogte van de onderbuik dat vrouwen soms hebben tijdens de eisprong of ovulatie. Eierstokcyste In de eierstokken kunnen zich goedaardige gezwellen bevinden, ook wel ovariumcysten genoemd. Naast pijn in de onderbuik of een zwaar of drukkend gevoel in de buik, kun je last krijgen van onregelmatige menstruatie, soms met fors bloedverlies. Pelvic inflammatory disease (PID) zie bij 'algemene buikpijn'. Eileiderontsteking (salpingitis) veel vrouwen hebben een sluimerende eileiderontsteking zonder klachten. Eén van de klachten die kan optreden is pijn in de onderbuik (gevoeligheid en pijnscheuten aan én of beide kanten van de onderbuik) en bekken ( bekkenpijn ). Zwangerschap Als je zwanger bent kun je af en toe last hebben van pijn in de onderbuik. Dat is normaal en niet iets om je zorgen over te maken. Deze wordt veroorzaakt door het uitrekken van de spieren en bindweefsel van de buik. Buikpijn en enig bloedverlies aan het begin van de zwangerschap kan echter ook wijzen op een miskraam of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.

en onophoudelijk braken gedurende enkele dagen en koliekachtige buikpijn. Obstipatie (verstopping) Bij obstipatie komt de ontlasting minder dan drie keer per week. Mogelijke klachten van obstipatie zijn buikpijn, buikkrampen, pijn bij het poepen en harde, droge ontlasting. Het wordt vaak veroorzaakt of in de hand gewerkt door weinig drinken, te weinig vezels in de voeding en te weinig beweging. Buikpijn onderbuik de volgende omstandigheden veroorzaken vaak pijn in de onderbuik, soms beschreven als pijn in het bekken: Oorzaak buikpijn onderbuiksymptomen Blindedarmontsteking (appendicitis) zie bij 'algemene buikpijn'. Blaasontsteking (cystitis) vooral vrouwen kunnen last krijgen van een blaasontsteking. Veel gezien klachten zijn en stekende pijn in de (onder)buik en/of onderrug; vaak moeten plassen, een frequente aandrang; loze aandrang (d.w.z. De aandrang hebben om te plassen, terwijl de blaas niet vol is brandende pijn of branderig gevoel tijdens het plassen. Diverticulitis zie bij 'algemene buikpijn'. Baarmoederhalsaandoeningen Problemen met de cervix, zoals cervicale infecties, ontstoken baarmoederhals of baarmoederhalsgezwellen (cervix-neoplasmen).

Buikpijn: wanneer moet je denken aan blindedarmontsteking

Veelvoorkomende verschijnselen zijn een stekende en hevige pijn in de (onder)buik en/of onderrug; vaak moeten plassen, en frequente aandrang; loze aandrang (het gevoel dat je moet plassen terwijl je niet hoeft te plassen branderig gevoel tijdens of vlak na het plassen; stinkende of troebele urine. Buikgriep (gastro-enteritis) diarree, misselijkheid, buikkrampen of buikpijn, braken, verminderde eetlust, hoofdpijn, duizeligheid, moeheid en algeheel gevoel van ziek-zijn, zijn de meest karakteristieke symptomen van buikgriep. Voedselvergiftiging voedselvergiftiging gaat vaak gepaard met symptomen als misselijkheid, braken, buikpijn of buikkrampen, plotselinge diarree of koorts. Voedselallergie en voedselintolerantie pijn in je buik wordt maar al te vaak veroorzaakt door een voedselallergie of voedselintolerantie. Een voedselallergie is een abnormale reactie van je lichaam op een normale voedingsstof. De reactie verloopt hierbij via het afweersysteem en de klachten worden veroorzaakt door een reactie op specifieke voedingsmiddelen. Voedselintolerantie daarentegen wordt ook wel niet-allergische voedselovergevoeligheid genoemd. De reacties op voeding ontstaan dus niet op een bepaald allergeen, maar bijvoorbeeld door een tekort aan enzymen (bijvoorbeeld lactose-intolerantie). Voedselovergevoeligheid is de overkoepelende term voor voedselallergie en voedselintolerantie. Menstruatie vrouwen zijn elke afrijden maand ongesteld.

Aneurysma van de buikslagader (aaa een verwijding van de aorta in de buik wordt 'Aneurysma van de aorta Abdominalis' (AAA) genoemd. Aneurysmas ontstaan veelal als gevolg van slagaderverkalking (atherosclerose). Meestal geven aneurysmas van de aorta geen klachten Een enkele keer kan er een kloppende, niet pijnlijke zwelling in de buik ter hoogte van de navel worden gevoeld. Meestal bij slanke patiënten. In uitzonderlijke gevallen kan een aneurysma van de aorta in de buik plotseling rugklachten en/of buikklachten veroorzaken. Dit wijst vaak op een dreigende scheuring van de aortawand, een zeer ernstige situatie die snel medische behandeling behoeft. Colitis ulcerosa colitis ulcerosa is een chronische ontsteking van de dikke darm. Eén van de symptomen is buikpijn met soms hevige buikkrampen en opzwellen van de buik. Uremie uremie is ophoping van afvalstoffen in het bloed door nierfalen. Urineweginfectie een urineweginfectie is een infectie of ontsteking van het slijmvlies aan de binnenkant van de urinewegen. De urinewegen bestaan uit de het nierbekken, de urineleiders, de blaas en de plasbuis.

Pijn onderbuik: 15 oorzaken & oplossingen bij lage

Treedt vaak op bij kinderen. Het verdwijnt normaliter zonder behandeling. Alvleesklierontsteking (pancreatitis bij acute alvleesklierontsteking is er vaak sprake van hevige pijn in de griekse (boven)buik, meestal met uitstralingspijn naar de rug, die verergert bij bewegen en na het eten. Pelvic inflammatory disease, infecties aan de vrouwelijke voortplantingsorganen ( eierstokken, eileiders en baarmoeder) worden wel aangeduid met de term 'pelvic inflammatory disaese' (PID). Je kunt onder meer last krijgen van koorts met eventueel koude rillingen en klachten in de buikstreek. De meest voorkomende symptomen van buikvliesontsteking zijn ernstige buikpijn, die verergerd door elke beweging die je maakt; misselijkheid en braken; koorts; een opgezette of opgezwollen buik. Sikkelcelanemie, bij deze erfelijke aandoening kunner er bij een 'sikkelcelcrisis' (een plotselinge verergering van de bloedarmoede) allerlei klachten optreden, zoals hevige buikpijn en braken. Acnes syndroom, dit betreft een buikwandpijn syndroom welke ontstaat door beknelling van de huidtakjes van de voorste tussenribzenuwuiteinden, die door de buikspieren heen naar de huid gaan. De pijn manifesteert zich op én specifieke, goed aanwijsbare plek. Je kunt de plek vaak met én vinger aanwijzen.

Letsel/trauma, na een val, ongeluk of vechtpartij kunnen buikorganen beschadigd raken waarbij er inwendig bloedverlies optreedt. Obstructie van de darm, dit gaat gepaard met onder andere buikkramp, een opgeblazen gevoel en gebrek aan eetlust. Invaginatie van de darm (intussusceptie hierbij is een darmgedeelte ingestulpt, dat wil zeggen in tomtom een volgend darmgedeelte geschoven. Het komt vooral voor bij kinderen, meestal in de leeftijd van 6 maanden tot 3 jaar. Het veroorzaakt plotse, hevige buikpijn. Het Prikkelbare darm Syndroom (PDS) werd vroeger ook wel spastische darm genoemd. Het meest voorkomende symptoom is pijn koning of ongemak in de buik, wat gepaard kan gaan met buikkrampen. De pijn varieert van mild tot ernstig. Loodvergiftiging, klassieke symptomen zijn persoonlijkheidsveranderingen, hoofdpijn, gevoelsverlies, algehele zwakte, een metalige smaak in de mond, ongecoördineerd lopen, slechte eetlust, braken, obstipatie, buikpijn met buikkrampen, pijn in botten en gewrichten en bloedarmoede. Mesenteriale lymfadenitis, betreft ontstoken (gezwollen) lymfeklieren in de buik, die buikpijn veroorzaken.

Lage buikpijn: oorzaak behandeling bij pijn onderbuik

Bij sommige mensen is de pijn juist in het midden of rechtsboven gelokaliseerd. Ziekte van Crohn, crohn is een chronische ontstekingsziekte van het spijsverteringskanaal, waarbij ontstekingen kunnen optreden in het hele spijsverteringskanaal, dus vanaf de mond tot aan de anus. Dit dominantie kan gepaard gaan met dunne ontlasting of diarree, vaak met bloed en slijm, buikpijn en andere klachten. Diabetische ketoacidose, diabetische ketoacidose is een acute metabole ontregeling bij type 1-diabetespatiënten en het ontstaat door een absoluut insulinetekort. Het gevolg is dat het bloed zuur wordt. Je voelt je ziek en je moet braken. Buikpijn is ook een symptoom. Een divertikel is een goedaardige uitstulping in de dikke darm. Wanneer deze ontstoken raakt, wordt dat diverticulitis genoemd. Bekende klachten zijn buikpijn (meestal links onder in de buik je kunt je ziek voelen en soms ook misselijk. Koorts kan ook optreden.

Vaak is het iets onschuldig en van voorbijgaande aard, zoals prikkeling van maag of darm. Er zijn echter ook omstandigheden die tijdige medische hulp vereisen. Vaak kan de locatie van de buikpijn een belangrijke aanwijzing verschaffen omtrent de mogelijke oorzaak. Op andere momenten kan buikpijn optreden in onverwachte patronen, en is de oorzaak is minder duidelijk. Ook kan de pijn uitstralen naar de rug, het borstbeen, de liezen of de benen. Toch is het nuttig om detoxen te kijken op welke plek je buikpijn voelt. Algemene buikpijn, de volgende omstandigheden kunnen leiden tot gegeneraliseerde buikpijn, dat is buikpijn die niet gelokaliseerd is in én bepaald gebied: huis Oorzaak algemene buikpijnSymptomen. Blindedarmontsteking (appendicitis een blindedarmontsteking begint meestal met lichte buikpijn, wat soms gepaard gaat met misselijkheid en overgeven. Vervolgens krijg je last van flinke pijn. Deze pijn treedt vaak al binnen enkele uren op, maar soms ook pas na een paar dagen. De pijn begint vaak rond de navel, waarna de pijn afzakt en rechtsonder in de buik voelbaar.

Ervaringen handicap, chronische aandoeningen zoals pds

Buikpijn links, buikpijn rechts, wat kunnen de oorzaken zijn? Een lichte buikpijn is vaak het gevolg van prikkeling van maag of darm en gaat vaak spontaan over, maar als de buikpijn gepaard gaat met andere klachten kan het op een aandoening duiden die door misselijk de huisarts onderzocht moet worden. De locatie van de buikpijn kan iets zeggen over de oorzaak. Hieronder gaan we in op de mogelijke oorzaken van buikpijn links, buikpijn rechts, buikpijn linksboven, buikpijn rechtsboven, buikpijn onderbuik (buikpijn linksonder en buikpijn rechtsonder buikpijn rond de navel en buikpijn in het midden. Buikpijn kan permanent aanwezig zijn, met golfbewegingen komen of optreden op een bepaald tijdstip, bijvoorbeeld na het eten. Buikpijn kan gepaard gaan met allerlei andere klachten zoals misselijk, diarree, verstopping, enz. De pijn kan worden onderscheiden naar haar aard, zoals krampend, brandend, stekend, zeurend. Buikpijn kan tevens worden ingedeeld naar acute of chronische pijn. Buikpijn: links en rechts, buikpijn, de buik is het gebied in de onderste helft van de romp. De buik wordt aan de bovenkant begrensd door het middenrif en de ribbenboog en aan de onderzijde door het bekken. Inwendig wordt de buik door het tussen de ribben gespannen middenrif gescheiden van de borst. Buikpijn heeft vele mogelijke oorzaken.

Buikklachten rechtsonder
Rated 4/5 based on 644 reviews
SHARE

Tamic, Thu, May, 17, 2018

Regelmatig zoeken ouders van kinderen met chronische buikpijn hulp bij alternatieve geneeswijzen. De standaard besteedt aandacht aan de communicatie met het kind en de ouders en geeft specifieke adviezen met als doel dat het kind de dagelijkse activiteiten normaal kan blijven doen. Begrippen, nhg samenvattingskaart, acute buik : ernstige buikpijn met peritoneale prikkelingsverschijnselen of ileusperistaltiek, waarbij met spoed een medische beslissing noodzakelijk.

Wecaty, Thu, May, 17, 2018

Het beleid bij specifieke somatische oorzaken van buikpijn valt buiten het bestek van deze standaard. De standaard geeft richtlijnen voor de diagnostiek bij kinderen met buikpijn en handvatten voor de aanpak van kinderen met functionele buikpijn. Functionele buikpijn is een veelvoorkomend probleem bij kinderen en adolescenten. Buikpijn heeft invloed op de dagelijkse activiteiten van het kind en kan gepaard gaan met ziekte(gedrag schoolverzuim en ongerustheid bij ouders of verzorgers. Onzekerheid over een onderliggende oorzaak bij zowel ouders als de huisarts kan leiden tot overdiagnostiek.

buikklachten rechtsonder Gedyf, Thu, May, 17, 2018

De behandeling van functionele buikpijn bestaat uit uitleg en adviezen aan het kind en de ouders en beoogt geruststelling. De nhg-standaard buikpijn bij kinderen geeft richtlijnen voor de diagnostiek en behandeling van buikpijn bij kinderen van 4 tot 16 jaar. 1 de standaard benoemt alarmsymptomen die kunnen passen bij een ernstige aandoening. Bij buikpijn met aanwijzingen voor een somatische oorzaak in de anamnese of bij lichamelijk onderzoek wordt gericht aanvullend onderzoek verricht. Hiervoor wordt verwezen naar de betreffende nhg-standaarden (nhg-standaarden voedselovergevoeligheid, rectaal bloedverlies, Urineweginfecties, Acute diarree, pelvic inflammatory disease en Vaginaal bloedverlies).

buikklachten rechtsonder Gudex, Thu, May, 17, 2018

Nhg-standaard buikpijn bij kinderen, kernboodschappen, buikpijn wordt onderscheiden naar duur in acute buikpijn ( 1 week niet-acute buikpijn ( 1 week) en chronische of recidiverende buikpijn ( 2 maanden) en naar oorzaak in buikpijn berustend op een somatische oorzaak en functionele buikpijn. Buikpijn zonder aanwijzingen voor een somatische oorzaak wordt geduid als functionele buikpijn. De kans op het vinden van een somatische oorzaak is bij acute buikpijn veel groter dan bij chronische buikpijn. Het accent bij acute buikpijn ligt op de diagnostiek, bij chronische buikpijn op de behandeling. Aanvullend onderzoek bij buikpijn zonder bijzonderheden in de anamnese en bij lichamelijk onderzoek kan beperkt blijven tot onderzoek van de urine.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: