0

Kruiden tegen griep

Een aftreksel van licht geplet zaad stimuleert de spijsvertering, helpt tegen buikkramp, kolieken, winderigheid en heeft een diuretische werking op unineweginfectie. Gebruik een bladaftreksel of tinctuur bij hoest en een aftreksel tegen slijm bij griep en verkoudheid. Gebruik de zaden om likeur op smaak te brengen. Als parfum kun je een krans dragen van het kruid. Besprenkel je lichaam met engelwater tegen knoflooklucht. Chinese Engelwortel / Dang gui / Dong quai angelica sinensis Medische eigenschappen; Het versterkt de circulatie en het bloed zelf. Het helpt bij de opbouw van rode bloedlichaampjes, verlaagt de bloeddruk en stabiliseert de bloedspiegel. Omdat het wordt gebruikt om het bloed te voeden en te herstellen voorkomt het anemie, bloedarmoede, afrijden wazig zicht, tinnitis en hartkloppingen. Bij koude handen en voeten stimuleert het de circulatie en het werkt als afrodisiacum doordat het hormonen reguleert. Het werkt verwarmend, winverdrijvend, rustgevend, ontspannend en laxerend.

kruiden tegen griep

Ik heb griep, thuisarts

Verbrand de bladeren om helderziende waarnemingen op te roepen. Toepassingen; de balderen, wortels, zaden en stengels kun je verbranden medicinaal gebruiken en ermee koken. Gebruik de etherische olie in bad, kompres, stoombad, massageolie of in een verdamper. Voeg de bladeren toe in vruchtendesserts, bij fruit, kaasgerechten of visgerechten en maak van de zoete stengels en wortels thee of extract. Jonge blaadjes en gesnipperde wortel kun je toevoegen aan salades. Tijdens het koken van fruit (rabarber, kruisbessen enz.) kun je de steeltjes toevoegen om suiker te besparen en de zuurte weg te nemen. Je kunt de stengels ook konfijten en gebruiken als. Je kunt de stengels, bladeren en wortels in april en mei oogsten, in suiker koken en konfijten tot snoepjes. De middelste nerven van de grootste bladeren kunnen klaargemaakt en gegeten worden als asperges. De stengels, wortels en steeltjes kun je in boter dopen en rauw eten. Neem dagelijks 2 tot 3 keer 20 druppels tinctuur of 200 mg gedroogd kruid.

kruiden tegen griep

geur van dit kruid stelt je geest open en is daardoor ideaal voor meditatie. Voeg het toe aan beschermende wierook. Het kruid werd gebruikt in oude rituelen en van het gele sap maakte men brouwsels die zouden beschermen tegen heksenkrachten. Hang de gedroogde wortels en zaden in een ketel boven hete kolen om het huis te desinfecteren, te zuiveren en voor een aangename geur. Brand de wortel en het zaad om muffe lucht te verdrijven. Dit kan je ook doen door de wortel te drogen in de oven of voor open vuur en vervolgens 4 of 5 dagen te laten weken in witte wijnazijn. Leg het vervolgens op een gloeiende baksteen en laat het zijn verfrissende geur verspreiden. Je kunt deze bewerking een paar keer herhalen. Draag een takje van het kruid mee als bescherming tegen heksenbezweringen. De wortel kan toegevoegd worden aan amuletten.

Nieuws - misselijkheid., de gezondheidssite met nuttige

Kruiden die je energieniveau verhogen, kruiden, pinterest

Het bevordert het zijkant herstel en de eetlust. Op de huid is het verfrissend en helpt het tegen psoriasis, pukkels en andere huiduitslag. Geestelijk werkt de geur stimulerend op het zenuwstelsel. Ook kan het helpen tegen uitputting en stress. Het bevordert geestelijk evenwicht en kan steun bieden bij problemen of moeilijke beslissingen. Ook kan het gebruikt worden bij het ontwennen van alcohol en roken. Door zijn reputatie als middel tegen de pest is het de beschermer tegen het kwaad geworden. Men geloofde dat het kruid beschermde tegen de duivel. Het is de verjaardagsbloem van 11 juli en in bloementaal staat het voor inspiratie en zachte melancholie. Het staat voor de zon, het element vuur en het sterrenbeeld de leeuw. Het is het kruid van.

kruiden tegen griep

Het kruid bevordert de genezing van snijwonden, kneuzingen en blauwe plekken doordat het stimulerend werkt op het lymfevatenstelsel. Zo verlicht het ook spierpijn, artritus, jicht, ischias en pijn in gewrichten. Inhalatie helpt tegen duizeligheid, misselijkheid, benauwdheid, bij neusverstopping, zware hoest, verkoudheid met verhoging, griep, chronische bronchitis en borstvliesonsteking. Spijsverteringsklachten zoals winderigheid, misselijkheid, verstopping, buikkramp en kolieken kunnen worden verlicht met dit kruid doordat het de spijsvertering stimuleert. Het kalmeert een van streek geraakte maag en het helpt ook tegen maagklachten, maagzweren en migraine in combinatie met kamille. Het helpt tegen bronchitis en congestie in de longen in combinatie met duizendblad. Het helpt bij astma, haarproblemen, hartklachten, nervositeit en ondergewicht. Ook kan het hoofdpijn, migraine en kiespijn snel verlichten. Het heeft een positieve werking op de nieren en de urinewegen doordat het. Het gehalte aan urinezuur beperkt en het werkt diuretisch op unrineweginfectie. Door ontsmettende eigenschappen helpt het tegen ontstekingen en dolle hondenbeten. Op de plant kauwen zou helpen tegen de pest.

Herken jij de fases van verkoudheid?

Engelwortel / Engelkruid / Kruid van de heilige geest / Wortel van de heilige geest. Angelica archangelica, medische eigenschappen; Er zijn 3 verschillende soorten Engelwortel: de europese (hier Chinese (hieronder) en Amerikaanse. Alle drie stimuleren ze de spijsvertering en de circulatie, maar er zijn ook veel verschillen en daarom mogen ze niet in elkaars plaats gebruikt worden! Het kruid verlicht (menstruatie)pijn en blaasontstekingsymptomen, het stimuleert het afweersysteem en werkt ondersteunend, (menstruatie) opwekkend, stimulerend, koortswerend, krampstillend, eetlustopwekkend, maagversterkend, slijmoplossend (o.a. Bij borstinfecties unrinedrijvend, zweetdrijvend, windverdrijvend, zenuwstillend en zuiverend. Het is goed voor de circulatie van het lichaamsvocht en het verhoogt de geslachtsdrift waardoor het een afrodisiacum. Het helpt tegen menstruatiekramp, vochtophopingen en opgehoopte stoffen in weefsels die hardloop ontstekingen veroorzaken waardoor het reuma en artritis verlicht. Kom niet in de zon na het gebruiken van de ehterische olie want dit kan gaan irriteren! Gebruik de etherische olie niet bij suikerziekte of zwangerschap! Bij overmatig gebruikt van de etherische olie kan het verdovend werken en de bloedsomloop vertragen! Diabetici mogen het kruid niet innemen omdat het de suikerspiegel van het bloed verhoogt! kruiden tegen griep

Artsen gebruikten het tegen epilepsie en krankzinnigheid. In de homeopathie helpt het bij zenuwpijn, aambeien en huiduitslag. Ook word het gebruikt tegen zee-, lucht- en wagenziekte en reumatiek. Magische eigenschappen; In het Sanskriet is 'dhat' de naam van een sterk werkend gif. Het woord 'dhatura' warm kan daarvan afgeleid de basis zijn geweest voor de latijnse naam 'datura' van deze plant. De naam doornappel dankt de plant aan zijn stekelige vruchten en de naam duzelappel aan zijn bedwelmende geur. De naam Mollekruid wijst erop verwijderen dat de giftige zaden werden gebruikt tegen mollen. Het kruid werd vaak als geestverruimend middel gebruikt, vak in rituelen en met een magisch spiritueel doel. Zonnepriesters van de Inca' dronken het sap om in extase te raken en zo in verbinding te komen met de goden. Alle delen van het kruid zijn giftig en inwendig gebruik kan dodelijk zijn! Het kruid is wettelijk verboden! Het werd ook gebruikt door dieven en pooiers om mensen mee te verdoven.

Helpt vitamine c tegen griep?

Kauw op de wortel als rechter je een pijnstiller wilt. Een papje van de wortel of de bladeren en bloemen helpt tegen uitwendige pijn en zuivert ontstoken wonden. Als je het op steken smeert, verdooft het de pijn. Wanneer de eikkoning (symbolish voor de zomer) de hulstkoning (symbolish voor de winter) verslaat op Litha zal hij heersen tot de langste nacht waarin de hulstkoning terug zal slaan om zijn tijd vol te maken tot de langste dag. Het is de opperboom van kennis en wijsheid. De gewone eik correspondeert met donderdag. De eik staat voor mannelijkheid, de elementen aarde en vuur, de planeet Jupiter en de zon. In je magie kun je hem gebruiken voor harmonie, evenwichtigheid, kracht, stabiliteit, huwelijk, onafhankelijkheid, vertrouwen, voorspoed en bescherming. Eikels verwerkt in je magie kunnen ook potentie verhogen. Engelentrompet / doornappel / Datura / Brugmansia / Dolappel / duzelappel / Mollekruid. Medische eigenschappen; de plant kan de potentie verhogen of herstellen.

kruiden tegen griep

Gebruik bij ontstekingen in de mondholte of aan de wortels van een kies. Ook helpt het tegen stress, geslachtsziekten, slangenbeten, hondsdolheid en zijkant tuberculose. Magische eigenschappen; de naam van de plant komt van het Griekse woord Echinos dat egel betekent en slaat op het hart van de bloem. De indianen noemden het kruid 'slangenbeet' omdat ze het gebruikten om infecties te bestrijden bij beten van slangen en hondsdolle dieren. De kennis over deze plant was enkel voor medicijnmannen en -vrouwen bestemd. Opperhoofd Black eagle van de sioux-Indianen heeft het in de jaren 50 geopenbaard aan de Zwitserse arts. Alfred die het zaad naar Europa bracht. De bloembetekenis is 'beterschap gewenst'. Te gebruiken; Gebruik de wortel, de wortelstok, bladeren en bloemen. Bij een tinctuur neem je 3 keer per dag 2,5 ml (50 druppels of 0,5 theelepel). Als je ernstig ziek bent, neem dan elke 4 uur 40 druppels / 2 ml en voor kinderen 20 druppels /. Om griep of verkoudheid te voorkomen neem je elke dag 10 tot 15 druppels.

Kruiden - home facebook

Kruiden onder e, echinacea / hartkloppingen Rode zonnehoed / Kegelbloem. Echinacea purpurea/ Echinacea angustifoli / Echinacea pallida. Medische eigenschappen; Indianen verbranden het tegen hoofdpijn, ze gebruikten het om kiespijn te genezen en bij wonden, brandwonden, beten, maagpijn, hoest, verkoudheid en besmettelijke ziekten. Het kruid kan uitwendig gebruikt worden om snijwonden en schaafwonden te genezen. Daarbij verlicht het de symptomen van griep en verkoudheid, vooral neusverstopping. Het beschermt je lichaamscellen tegen virussen doordat het virusdodend is en verhoogt zo je weerstand doordat het je imuunsysteem stimuleert. Het zorgt ervoor dat infecties niet verder groeien en bestreden worden zodat je lichaam gezond blijft. Daardoor is het ook actief tegen schimmelinfecties (o.a. Maar het kruid bevordert ook het herstel na virusinfecties. Het werkt bloedzuiverend en bij huidproblemen (o.a. Steenpuisten, acne, eczeem, allergische aandoeningen). Bij gebruik tegen het hiv-virus en aids mag je het maar 3 maanden achter elkaar gebruiken terwijl je dit afwisselt met andere kruidenremedies gedurende eenzelfde periode!

Kruiden tegen griep
Rated 4/5 based on 702 reviews
SHARE

kruiden tegen griep Ugalek, Sat, May, 05, 2018

Natuurzuivere aromatische oliën verdampen reinigt de atmosfeer van negatieve energieën, bacteriën ( bvb als er iemand is geweest die verkouden is) en heeft altijd een positieve invloed op mens en dier. De kwaliteit van etherische oliën is zér belangrijk. Daarom kan u hier enkel biologische en 100 natuurzuivere eterische oliën kopen.

kruiden tegen griep Aqalij, Sat, May, 05, 2018

Op deze pagina vind u een uiteenzetting van vele etherische oliën. Het gebruik van deze oliën wordt in de gezondheidszorg aromatherapie genoemd. Etherische oliën kunnen op verschillende manieren gebruikt worden, verdund in een basisolie, in bad of je kan ze ook in geurbrander of aromalamp gebruiken, zodat je huiskamer, slaapkamer. Het is zér nuttig een aromastream te gebruiken als aromatherapie therapeutisch wil toepassen. Omdat dit toestel een veilige en juiste verdamping geeft.

kruiden tegen griep Sisoqydo, Sat, May, 05, 2018

Etherische olie is de aromatische of geurende olie die gewonnen wordt uit planten. Dit gebeurt volgens een welbepaald procédé om de essentie of de levenskracht van de plant te bevatten die er van nature in aanwezig. Het is ook daarom dat etherische olie   ook wel eens essentiële olie wordt genoemd. Elke plant heeft zijn uniek aroma, zijn eigen levenskracht en kent dus ook zijn eigen toepassing.

Voeg een reactie

Jouw naam:


Commentaar:
Code van afbeelding: